13. 4. 2015

Lasagne

Mleté maso, mouka semolinová, vejce, mléko, máslo, hladká mouka, koření, protlak

Mleté maso ochutíme solí, pepřem a mletým kmínem. Zprudka opečeme na pánvi, ke konci přidáme protlak. 
Těstoviny domácí: na jedno vejce 100 g semolinové mouky a trošku olivového oleje. Prohněteme v hladké nelepivé těsto, zabalíme do pytlíku a dáme odležet do lednice. 
Bešamel: rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku, zarestujeme a zalijeme studeným mlékem. Ochutíme solí a pepřem ( hustší konzistence).
Do čtvercové )zapékací mísy klademe nejdřív bešamel pak mleté maso nakonec vyválené těsto na těstoviny. Konečná vrstva musí končit bešamelem. Zapečeme v troubě do zlatova. 

 Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: