Velikonoční Mazanec
1 kg hladké mouky, 80 g droždí, vanilkový cukr, 4 žloutky, 1 celé vejce, 200 g cukru, 200 g másla, citrónová kůra, rozinky, kandované ovoce, sekané mandle, mléko
Připravíme si kvásek - rozdrobené droždí posypeme cukrem, zalijeme trochou vlažného mléka, jemně zaprášíme moukou a vidličkou vytvoříme těstíčko palačinkové konzistence a dáme na teplé místo nakynout.
Do mouky zamícháme naběhlý kvásek, cukr, vajíčko, žloutky, vanilkový cukr, citrónovou kůru, rozehřáté máslo, rozinky a kandované ovoce dle libosti.
Těsto dobře zpracujeme a na teplém místě necháme vykynout. Nejlepší je několikrát během kynutí prohnětat.
Na vrchu mazanec řízneme do kříže. Potřeme vodou a posypeme sekanými mandlemi.
Pečeme při 180°C do propečení, které zkoušíme vpichem špejle.
Takže dobrou chuť
Do mouky zamícháme naběhlý kvásek, cukr, vajíčko, žloutky, vanilkový cukr, citrónovou kůru, rozehřáté máslo, rozinky a kandované ovoce dle libosti.
Těsto dobře zpracujeme a na teplém místě necháme vykynout. Nejlepší je několikrát během kynutí prohnětat.
Na vrchu mazanec řízneme do kříže. Potřeme vodou a posypeme sekanými mandlemi.
Pečeme při 180°C do propečení, které zkoušíme vpichem špejle.
Takže dobrou chuť
Žádné komentáře:
Okomentovat