Vepřový bůček nakrájíme na kostky. Osolíme a posypeme kmínem. Dáme péct s nahrubo nasekanou cibulí. Po upečení maso vyjmeme. Šťávu provaříme až na tuk. Poté zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vývarem. Sterilované zelí propláchneme a pokrájíme. Špek nakrájíme na kousky a opečeme s na jemno nakrájenou cibulkou. Přidáme zelí a podlijeme troškou vody. Osolíme a ocukrujeme. Když je zelí měkké posypeme troškou hladké mouky a chvilku podusíme. Podáváme s knedlíky (houskové, karlovarské, bramborové atd.)
Druhý den můžeme pozměnit tím, že přidáme zeleninu (cherry rajčata a jarní cibulku) a máme nové jídlo.
Takže dobrou chuť
Druhý den můžeme pozměnit tím, že přidáme zeleninu (cherry rajčata a jarní cibulku) a máme nové jídlo.
Příprava masa na pečení |
Takže dobrou chuť
Žádné komentáře:
Okomentovat