10. 12. 2015

Variace salátků s topinkou

Dlouhé papriky, balkánský sýr, česnek, olivový olej, vařené kuřecí maso, tavený sýr, cibule, mletý kmín, sůl, pepř, morkové kosti, jarní cibulka

Pečená paprika: celé papriky opečeme v troubě až jsou jakoby připálené s černými puchýřky. Poté vhodíme do mísy a přiklopíme. Necháme zapařit. Poté oloupeme, vytáhneme jadřinec, nakrájíme, zalijeme olivovým olejem, mírně osolíme a přidáme nakrájený balkánský sýr. Necháme odležet v lednici. 
Kuřecí: vařené kuřecí maso smícháme s pokrájenou cibulí a taveným sýrem. Ochutíme solí, pepřem, mletým kmínem.
Necháme odležet v lednici.
Pomazánka z morku: morkové kosti upečeme. Po upečení vydloubneme morek z kostí. Promícháme s posekanou jarní cibulkou. Osolíme a trošku opepříme. Před podáváním nevkládáme do lednice, jinak ztuhne na konzistenci sádla. 
Výborně se k tomu hodí nakyslý salát z cherry rajčat.



 Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: