7. 8. 2015

Hovězí s povidly a perníkem

Hovězí loupaná plec, cibule, povidla, perník na strouhání, hladká mouka, sůl, pepř, mletý kmín

Hovězí plec nakrájíme přes vlákno na plátky, osolíme a opepříme. Opečeme zprudka v hrnci a vyjmeme. Do výpeku vhodíme nakrájenou cibuli na hrubo a restujeme do hněda. Přidáme maso, podlijeme, dochutíme a dusíme do měkka. Když je maso měkké vyjmeme. Šťávu zahustíme tmavou jíškou nebo hl. moukou rozmíchanou s vodou. Provaříme a přes cedník propasírujeme. Omáčku dochutíme lžící povidel a troškou strouhaného perníku. 
Výsledná chuť je opravdu moc dobrá. Kdo ještě nezkusil hovězí loupanou plec tak doporučuji. Na omáčky je to to nejlepší. 
Velmi dobré z kaší nebo rýží. Je dobré uvařit porce na dva dny a každý den obměnit přílohu.



 Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: