2. 3. 2015

Zelený knedlík 

Pečivo, hladkolistá petržel, sůl, pepř, mletý kmín, muškátový ořech, vejce, mléko, hrubá mouka

Pečivo natrháme na kousky do misky. Přidáme párkrát překrojenou hrst hladkolisté petržele. Osolíme, opepříme. Přidáme mletý kmín a muškátový ořech. Poté přelijeme hustější směsí: žloutek, mléko, a hrubá mouka. Promícháme. Výsledná směs je jen mírně nasáklá. Nakonec přimícháme vyšlehaný bílek a jemně prožmouláme. 
Vaříme v potravinové fólii cca. 20 - 25 min. dle velikosti knedlíků.
Po rozbalení z fólie je dobré knedlík pomazat lehce olivovým olejem. Bude krásně lesklý a voňavý. 

 Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: