11. 2. 2015

Plněné brambory

Brambory, anglická slanina, čedar, cibule, olivový olej, žampióny, zakysaná smetana, česnek

Velké brambory dám vařit ve slupce. Vařím do měkka (zde se dá říct, že i když to převaříte tak se nic neděje). Poté  vyndám a dám do vyhřáté trouby trošku zapéct. Udělá se barva šlupky. Pak vytáhnu seříznu a vydlabu. Cibuli na jemno nakrájenou orestuji společně s anglickou slaninou a posekanými žampióny. Ochutím solí, pepřem, bylinkami a mletým kmínem. Směs smíchám s vydlabaninou z brambor a nadrobno natrhaným čedarem (plátky do toustů). Zapeču v troubě nebo pod grilem. Super k tomu pasuje zakysanka s prolisovaným česnekem vydatně ochucená solí.
Na talíři zakápneme oliváčem. 
    
 Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: