Česnečka se sýrovým krutónem
Česnek, kuřecí vývar, brambory, majoránka, sůl, pepř, pečivo a sýr na zapečení
Do vývaru přidáme na hrubo nastrouhané oloupané brambory. Dochutíme majoránkou, solí pepřem popř. Podravkou (i když asi zastánci Pohlreicha omdlévají, já prostě todle koření do polévky dávám. Znásobí to její chuť :-). Když jsou brambory měkké přidáme propasírovaný česnek, dle chuti nebo co kdo snese. Ozdobíme krutónem zapečeným se sýrem.
Česnek dávejte prakticky před koncem, aby nezeslábl. Místo vývaru můžeme použít bujón. Polívka, ale pak ztrácí tu života budící schopnost plnou síly jelikož namleté kopyta a shnilé kosti zasypané solí a vše slisované do kostky nejsou to pravý řešení. Nicméně kolikrát jsem jí na chatě nepohrdl a moc si na ní pochutnal, ale to je zase z kuchařky „Hlad je nejlepší kuchař”
Česnek dávejte prakticky před koncem, aby nezeslábl. Místo vývaru můžeme použít bujón. Polívka, ale pak ztrácí tu života budící schopnost plnou síly jelikož namleté kopyta a shnilé kosti zasypané solí a vše slisované do kostky nejsou to pravý řešení. Nicméně kolikrát jsem jí na chatě nepohrdl a moc si na ní pochutnal, ale to je zase z kuchařky „Hlad je nejlepší kuchař”
Takže dobrou chuť
Žádné komentáře:
Okomentovat