25. 2. 2016

Svíčková na smetaně 

Hovězí loupaná plec, kořenová zelenina, rohlíky, vejce, smetana, hladká mouka, koření, cukr, brusinky, ocet

Hovězí loupanou plec nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme. Opečeme na tuku z obou stran. Mezitím kořenovou zeleninu pokrájíme a na tuku společně s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. S trochou cukru a soli opečeme do hněda. Podlijeme a přidáme maso. Dusíme do měkka. Maso vyjmeme. Omáčku propasírujeme a zahustíme smetanou s hladkou moukou. Provaříme. Dochutíme solí, pepřem a převařeným octem. 
Podáváme s Karlovarským knedlíkem, brusinkami a vyšlehanou smetanou.



Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: