22. 1. 2015

Bábovka s ostružinami
Polohrubá mouka (2hrnky), mléko (1hrnek), olej (1hrnek), moučkový cukr (1hrnek), 2 vejce, kypřící prášek, špetka soli, ostružiny

Kypřící prášek smícháme s moukou. Mléko, vejce, cukr a olej vyšleháme, přidáme mouku s práškem a špetku soli. Těsto nalijeme do formy a namačkáme do něj ostružiny. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut. 
K zvýraznění chuti při podávání můžeme namazat malinovou marmeládou a ozdobit oříšky domácí šlehačky.
Bábovka s olejem je krásně vláčná i druhý den. Jestli však vydrží.
Formu vymazáváme sádlem, nemusí se pak vysypávat moukou.     

 Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: