3. 12. 2014

Kuřecí zadělávaná srdíčka
Kuřecí srdce, cibule, vývar, zakysaná smetan, hladká mouka, koření, citrón
Příloha brambory

Kuřecí srdce propláchnu a oříznu ty nevkusné trubičky, které z nich čuměj. Pak je nakrájím na plátky. Cibuli na jemno zpěním na másle nebo tuku a hodím k nim pokrájené srdíčka, zarestuji a podleji vývarem. Dusím do měkka. Když je maso měkké zahustím zakysankou promíchanou z trochou hladké mouky a chvíli provařím. Ochutím solí, pepřem, mletým kmínem, citrónem. 
Servíruji s pečenými brambory v troubě. Udělám z nich hranici a ozdobím to kanadským listem.  
Balení kuřecích srdcí 500g/35.- vyjde na 4 menší porce
Srdíčka je lepší vždy pokrájet, dámské konzumentky nemají rádi srdce na talíři, takhle to jídlo můžete nazvat i jinak. Chutná to velmi dobře a je to rychlovka cca. 25 min.

Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: