2. 12. 2014

Kuřecí vývar s noky
Kuřecí skelety nebo celé kuře bez prsou, nové koření, bobkový list, celý pepř, zelenina
Vejce, krupice, máslo

Nejlepší na vývar je celé kuře, vyříznu prsa udělám vývar a z obraného masa pomazánku. Do kuřecího vývaru nedávám maso. 
Omyté kuře bez prsou nebo skelet hodím do studené vody, přidám  nový koření, celý pepř, bobkový list a když nezapomenu tak oloupanou cibuli (ale není to nutný, prakticky to na chuti není ani poznat). Do polévek dávám podravku. Je to takový chutný preparát určitě plný i zvýrazňovačů chuti. Radši nekoukám na složení, ale do polévek je to super. Do omáček však ne. Tam se na to radši vyprdněte, má to pak doslova hnusnou chuť. Když je vývar hotový asi po hodině a čtvrt, maso vyndám, vývar procedím dochutím a hodím do něj na kolečka nakrájenou mrkev a pokrájený celer. Povařím do měkka. 
Noky: do hrnku na kafe rozklepnu vejce, přileju trošku másla. Pak přidám dětskou krupici nebo hrubou mouku. Vidličkou to šmrdlám až je z toho hustší těstíčko. Né zas uplně tuhý. Pak lžící namočenou ve vařeným vývaru tvaruji noky a mrskám je do ochucenýcho vývaru s už povařenou zeleninou. Noky jsou za 5 minut hotové. Super máslová chuť noků dodá tomu vývaru neskutečné grády 

Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: