14. 11. 2014

Krkovice s kaší a celerovou fáší

Vepřová krkovice s kostí. Brambory , Mléko, Máslo, Koření, Hladkolistá petržel, Celer, Hladká mouka


Krkovici omyjeme, vykostíme nakrájíme na plátky a na okrajích prořízneme nožem. Vložíme do rozpáleného grilu. Maso po důkladném opékání vyjmeme osolíme a opepříme.

       Brambory oloupeme, nakrájíme, osolíme a uvaříme do měkka. Slijeme a přidáme rozpuštěné máslo a mléko. Rozšťoucháme a ochutíme solí, pepřem, mletým kmínem. 
       Celerová fáš: kost z krkovice dáme péci s celým česnekem a na kostičky nakrájeným celerem, promíchaným s troškou cukru a zalijeme olejem. Vydatně osolíme a opepříme. Občas podléváme. Až je celer úplně hnědý vyndáme z trouby a dáme na plotnu. Kost důkladně obereme, obrané maso a vše dále restujeme, když je směs dost tmavá a už se hodně přichytává na dno zasypeme hladkou moukou, zarestujeme a zalijeme studenou vodou. Provaříme do požadované hustoty a dochutíme oblíbeným kořením. Rozmixujeme. 
Já jsem použil kaši ze škubánků. Promíchal jsem jí s nasekanou hladkolistou petrželí, udělal kouli a zapekl v troubě.






Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: