7. 3. 2016

Krkovice s batáty a tuřínem 

Plátky krkovice s kostí, batáty, tuřín, cukr, citrónová šťáva, baby špenát, smetana, koření, nakládaný zelený pepř

Maso naložíme do oleje a soli. Necháme den odležet. Opečeme z bou stran zprudka na pánvi. Poté dáme dodělat do trouby. Batáty oloupeme a pokrájíme. Uvaříme. Měkké brambory zcedíme. Přidáme máslo, smetanu a baby špenát. Dochutíme solí a pepřem. Oloupaný tuřín pokrájíme a podusíme na másle s troškou cukru. Ke konci přidáme zelený pepř a citrónovou šťávu. Dochutíme a podáváme na masu. 
Batáty jsou normálně po oloupání krásně oranžové. Já jsem měl po oloupání nějakou bílou verzi :-)



Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: