18. 8. 2015

Strouhaný Gothaj s domácí plackou 

Gothaj, cibule, rajčata, petržel, olivový olej, ocet, sůl, pepř

Gothaj nastrouháme na hrubo. Přidáme nakrájenou cibuli, rajčata a dochutíme. Vše když je čas necháme v lednici odležet. Servírujeme s domácí plackou s kapary a italskými bylinkami. Placka: hladká mouka se sušeným droždím. Zalijeme teplou vodou a vytvoříme těsto. Necháme asi půl hodiny nakynout. Dáme na plech, rozmačkáme do cca. 1cm vysoké placky. Na pár místech propíchneme, zalijeme olivovým olejem a poházíme kapary. Pak na to sypneme směs italských bylinek a dáme péci na 200°C asi 12 min. Velmi chutná ještě teplá. Nikdy nezbude :-)



 Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: