9. 3. 2015

Pršutové domácí těstoviny

Pršut, sušené rajčata, parmazán, mouka semolinová, vejce, olivový olej, smetana

Těstoviny dělám v poměru 1 vejce 100 g mouky a trochu olivového oleje. Těsto pořádně propracujeme a zabalíme do potravinové fólie. Dáme odpočinout do lednice asi na 30 minut. Pak už ve strojku na těstoviny dle standardního postupu (točení kličkou) uděláme požadované těstoviny. Vaříme v osolené vodě asi 3 minuty.
 Na pánvi rozpustím trošku másla s olivovým olejem. Přidáme nastrouhaný parmazán, sušené rajčata a zcezené těstoviny. Ochutíme solí, pepřem. Nakonec přidám trošku smetany a posekaný pršut. Šup a už to mydlím na talíř.  

 Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: