11. 3. 2015

Losos na grilu s kaší

Losos, brambory, batáty, kopr, máslo, citrón, sůl, pepř, mletý kmín, mléko, kopr

Lososa zbavíme šupin. Pokapeme šťávou z citrónů poházíme koprem a osolíme. Zabalíme do potravinové fólie a pošleme šupem do lednice na pár hodin odležet. Brambory a batáty oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve slané vodě do měkka. Když jsou brambory měkké slijeme vodu. Přidáme máslo, sůl, pepř, mletý kmín, mléko a důkladně dohladka vyšleháme. Podáváme s lososem opečeným na grilu nebo na pánvi na másle ( opečeme na pánvi z obou stran a dáme dodělat do trouby). Nakonec přelijeme máslem ochuceným citrónovou šťávou a solí.

 Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: