11. 1. 2015

Kuřecí stehna nacpaná nádivkou

Kuřecí stehna, toustový chléb, vejce, troška mléka, koření, olivový olej 

Ze stehen opatrně odtrhneme kůži a maso vykostíme. Maso nakrájíme na malé kousky. Smícháme s oblíbeným kořením, sůl, pepř, muškátový ořech, sladká a pálivá paprika. Zakápneme olivovým olejem a dobře promícháme. Přidáme nakrájený toustový chléb, zakápneme troškou mléka a přidáme žloutek. Promícháme a přidáme vyšlehaný bílek (1 vejce). Naplníme tím kůži z nohou a převážeme motouzem. Pečeme v troubě do zlatova na trošce oleje. Zbylou nádivku dáme do formy. Z výpeku jde udělat citrónová omáčka. Přidá se šťáva z citrónu a máslo. Ochutí se solí a výborně k tomu sedne. Zbylou nádivku podáváme k tomu.

    
 Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: