12. 12. 2014

Vepřová plec na rozmarýnu
Vepřová plec, rozmarýn, kořenová zelenina, koření, hladká mouka 

Na tuhle věcičku jsem koupil plec s kůží. Maso omyji a kůži nakrájím na kostičky. Osolím opepřím a dám do pekáčku na kořenový základ (nakrájený, celer, petržel, cibule, mrkev) přidám trošku oleje a podleji. Do masa vetřu rozmarýnovou větvičku, přiklopím a dám péct asi na hodinu. Pak odklopím a peču do měkka. Měkké maso vyndám, šťávu vyrestuji až na tuk, zapráším hladkou moukou. Zaleju vodou, dochutím a provařím. Nakonec omáčku přes sítko propasíruji. Hodí se k tomu vařené či pečené brambory brambory. 


    
 Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: