11. 12. 2014

Hnědolín
Hořká čokoláda, máslo, polohrubá mouka, cukr krupice, prášek do pečiva, vejce

Vejce rozšleháme s trochou cukru. Pak přidám mouku s práškem do pečiva a přileju rozpuštěnou čokoládou s máslem. Vyšlehám do tužší lité hmoty. Dám do vymazaných forem přidám nasekanou čokoládu a peču asi 20 min. na 180°. Je k tomu dobrý bobek čerstvé šlehačky.
Pokud to neděláte narychlo tak se to krásně s formy vyklopí. Já však často vařím tak , že není čas na nějaký frajeřinky. Na fotce je vidět jak se mi jedna strana zbortila. Když to ozdobíte a servírujete s tím, že to tak má bejt tak se stejně nikdo nevšimne :-) 
Cukru krupice jen málo, je to sladký dezert, který složí nejednoho cukrovkáře.

    
 Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: