27. 12. 2014

Tvarohové tříboky s povidly
Měkký tvaroh v alobalu, hladká mouka, máslo, sůl, cukr moučka na posyp, povidla

Tvaroh, celé máslo a asi hrnek a půl hladké mouky (poměr váhy 1+1+1) smícháme, osolíme a vypracujeme krásné hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a dáme prospat do lednice. Pokud máme málo času pošleme ho na 5 minut do mrazáku. Se studeným těstem se krásně pracuje. Vyválíme plát asi 2 mm vykrájíme hrnkem kolečka a zamotáme do toho lžičku povidel. Peču v troubě na 170°C na papíru asi 16 minut. Pak horké vyválím v moučkovém cukru a dávám k tomu čerstvé kozí mléko od naší dodavatelky :-)

    
 Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: