26. 11. 2014

Zelňačka


Klobása, Cibule, Kuřecí vývar, Brambory, Smetana na vaření
 Zakysaná smetana, Hladká mouka, Sladká paprika, Sterilované zelí, Brambory

Na oleji osmažím na jemno nakrájenou cibuli, poté zapráším sladkou paprikou, chvilku zarestuji a zaliji kuřecím vývarem. Přidám propláchlé a ještě překrájené sterilované zelí a pokrájemnou klobásu. Vařím do změknutí zelí. Pak přidám na kostičky nakrájené brambory. Vařím do té doby než změknou. Dochutím polévkovým kořením, popř. octem. Rozmíchám si smetanu na vaření s hladkou moukou. Za stálého míchání tím zahustím polévku. Provařím ještě asi 10 min. Podávám se lžící zakysanky a lístkem petržele. 
Při větším zahuštění lze podávat jako hlavní jídlo. Polévka není vhodná do menu jelikož je sama o sobě dost sytá. 
Rada: když dáte polévku do lednice, ztuhne v slepenou hmotu. Při ohřívání použijte rendlík nebo pánev a rozřeďte smetanou nebo vodou.  






Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: