7. 11. 2014

Kuřecí paštika s fíkovým džemem a bagetkou
Kuřecí játra 500g, Cibule, Anglická slanina, Fíkový džem, Pepř čerstvý červený, Pepř mletý, Sůl, Smetana, Citrón na ozdobu, Česnek, Olivový olej,Pečivo

Nakrájenou cibuli na jemno zpěním na oleji, přidám očištěné nakrájené kuřecí játra a vše osmahnu několik minut. Játra jsou za chvíli hotová. Nechám trochu vychladnout a pak tyčovým mixérem rozmašíruji. Přidám trošku smetany a dochutím solí, pepřem mletým atd. Na stůl dám smršťovací fólii a pokladu plátky slaniny. Pak přidám paštiku. Zabalím do ruličky a pořádně utáhnu fólii. Dám do lednice na několik hodin ztuhnout. Po několika hodinách vyndám, nakrájím, ozdobím čerstvým pepřem a fíkovým džemem. Podávám s opečenými česněkovými nebo bylinkovými bagetkami.

Játra 500g cca. 35.-
Fíkový džem takovej ten lepší stojí 130.-
Anglická slanina 25.-
Smetana 12.-
ostatní je výbava dobré hospodyňky :-)



Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: