6. 11. 2014

Jelení guláš s bramborovými noky a pečeným kaštanem
Jelení maso, Cibule, Kaštany na pečení, Brambory vařené v celku,Hladkolistá petržel, Koření k dochucení, Sladká paprika, Hrubá mouka, Polohrubá mouka, Vejce, Olej, Červené víno, Vývar, Česnek


Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na tuku do zlatova. Vhodíme k ní osolené a opepřené maso a orestujeme dohněda. Poté podliji červeným vínem, nechám odpařit stáhnu s ohně zapráším červenou paprikou, krátce zarestuji a podliji vývarem.

    Brambory nastrouhám na jemno a přidám vejce, sůl, hrubou mouku a hladkolistou petržel. Vypracuji hutné těsto, vypracuji noky a peču v předehřáté troubě 180°C asi 20 minut. S noky upeču i na špičce naříznuté jedlé kaštany. Kaštany oloupu a nasekám. 
Měkké dušené maso podle potřeby dochutím. Pro zahuštění vyvařím omáčku na požadovanou míru, poté vždy zapráším polohrubou moukou a zamíchám. Opakuji do přiměřené hustoty. Krátce povařím. Podávám s noky posypané sekanými kaštany.



Maso stálo u řezníka 99.- vakuový balíček cca. 380g 

Příprava i s vařením je cca. 2 hodiny
Z obsahu jsem udělal 4 porce 





Takže dobrou chuť



Žádné komentáře: