6. 11. 2014

lžíce zakysanky a omalovánky olivovým olejem
Brokolicový krém 

Brokolice
Kuřecí vývar
smetana na vaření (šlehání)
zakysaná smetana 
česnek
plátky chleba


Do vroucího vývaru 
(je většinou vždy doma, tedy alespoň když mám potuchy, že se opět pustím do nějakého kulinářského výtvoru) dám vařit opláchnutou brokolici, kterou jsem roztrhal na malé růžičky. Po uvaření cca. 10 minut vemu tyčový mixér a dám jí co proto. Smetanu rozšlehám s hladkou moukou a zahustím polévku. Dalších 10 minut provařím. Výhoda vaření v ochuceném vývaru je, že dále polévku prakticky nedochucuji. Ke konci přidám trošku česneku, který jsem před vhozením do polévky utřel se solí.
Podávám s chlebem a česnekem ogrilovaným v troubě. 




Takže už jen dobrou chuť

Žádné komentáře: