23. 11. 2014

Dušená krkovice 
Krkovice
Cibule
Sladká paprika
Koření
Mouka hladká

Rohlíky, Hladkolistá petržel,muškátový ořech
Sůl, pepř, vejce, mléko, hr.mouka

Na hrubo nakrájenou cibuli orestuji na tuku do hněda. Přidám na proužky nakrájenou krkovici. Zarestuji, mírně zapráším sladkou paprikou a podleji zeleninovým vývarem (vodou). Dusím pod pokličkou do měkka. Poté maso vyjmu a věnuji se šťávě. Tu vydusím na tuk. Zapráším moukou a zaleju trochou zeleninového vývaru. Provařím, dochutím a nakonec propasíruji přes sítko.  

Karlovarský knedlík. Zbylé rohlíky, takové ty gumové jsou naprosto nejvhodnější. Dobře se krájí a nedrobí se. Nakrájím na kostky (můzou být i větší), přidám posekanou hladkolistou petržel nebo jiné zelené. Strouhnu trošku muškátového oříšku, osolím a opepřím. Pořádně suchou směs promíchám. Pak si smíchám mléko, s hrubou moukou a žloutkem. Mělo by to být poměrně dost tuhé lité těsto. Naleju do rohlíku a rukou promíchám. Dám tam jen tolik a by rohlíky byli obaleny, nikoliv plavali v těstě. Pak přidám vyšlehaný bílek a opatrně párkrát v míse protočím. Hmotu vyklopím na potravinovou fólii, zatočím a dám vařit pod pokličku na 20 minut. Jelikož knedle plavou, občas je otočím. Když je vyndám, vymotám z fólie a pár místech propíchnu vidličkou a potřu olivovým olejem. Pak krájím na plátky či jiné tvary   




Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: