2. 2. 2016

Moravský vrabec

Vepřový bůček, koření, kmín,  sterilované zelí, špek, cibule, hladká mouka, cukr

Vepřový bůček nakrájíme na kostky. Osolíme a posypeme kmínem. Dáme péct s nahrubo nasekanou cibulí. Po upečení maso vyjmeme. Šťávu provaříme až na tuk. Poté zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vývarem. Sterilované zelí propláchneme a pokrájíme. Špek nakrájíme na kousky a opečeme s na jemno nakrájenou cibulkou. Přidáme zelí a podlijeme troškou vody. Osolíme a ocukrujeme. Když je zelí měkké posypeme troškou hladké mouky a chvilku podusíme. Podáváme s knedlíky (houskové, karlovarské, bramborové atd.)

Druhý den můžeme pozměnit tím, že přidáme zeleninu (cherry rajčata a jarní cibulku) a máme nové jídlo.
Příprava masa na pečení





Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: