20. 10. 2015

Smažený sýr se žampiónovou kaší

Plátkový sýr Eidam, šunka na plátky, vajíčko, strouhanka, brambory, žampióny, máslo, mléko, sůl, pepř, mletý kmín, citrónová šťáva

Mezi dva plátky sýra vložíme šunku a obalíme dvakrát v ve vajíčku a strouhance (nebo v těstíčku z vajíčka, hladké mouky a trochy vody). Zprudka osmažíme. Brambory oloupeme, pokrájíme a uvaříme do měkka v osolené vodě. Brambory vyjmeme rozšťoucháme s mlékem a máslem na kaši a přidáme na másle opečené kousky žampiónu se zbylou šunkou (pokapané šťávou z citrónu, osolené a opepřené). 

Smažený sýr z plátkového sýra a šunky je lehký a velmi dobře poživatelný. Není jako standardní 2 cm vysoký smažený sýr co nejde ani užvejknout. 


 Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: