17. 9. 2015

Vepřové a kuřecí s restovanou zeleninou

Vepřový bok na gril, kuřecí stehna, šalotka, paprika, kapustičky, sladké čerstvé fíky, koření (sladká paprika, sůl, pepř, arašídový olej), sojová omáčka

Plátky omytého bůčku mírně naklepeme a vložíme do marinády s oleje, sladké papriky, soli a sojové omáčky. Stejně připravíme i kuřecí stehenní řízky (neklepeme jen pokrájíme na větší kostky). Necháme odležet. Maso grilujeme každé dle druhu zvlášť. Pokrájenou papriku na větší kusy opečeme v troubě. Šalotku orestujeme na pánvi a rozpůlené kapustičky podusíme na másle. Zeleninu sesypeme do misky a dochutíme solí, pepřem. Přidáme pokrájené maso, promícháme a servírujeme s čerstvými fíky. 
Zeleninu restovat vždy postupně. Každá potřebuje jinak dlouhou tepelnou úpravu. Libový bůček je super na gril, maso jen tak nevysušíte. Můžete také dochutit nějakou grilovací omáčkou.



 Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: