25. 8. 2015

Gulášek

Hovězí kližka, cibule, vývar, sladká paprika, česnek, hladká mouka, sůl, peř, olej

Hovězí kližku nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na oleji v kastrólu. Maso vyjmeme a do výpeku hodíme nahrubo nakrájenou cibuli. Restujeme do hněda. Pak zaprášíme sladkou paprikou, krátce zarestujeme a podlijeme vývarem nebo vodou(zarestujeme jen chvilku, aby paprika nezhořkla). Osolíme, opepříme, přidáme maso a dusíme do měkka. Maso vyjmeme a zahustíme tmavou jíškou nebo moukou rozmíchanou s vodou. Provaříme, propasírujeme přes sítko, vhodíme tam maso, přidáme utřený česnek a krátce spolu prohřejeme.  Já osobně to mám rád s čerstvým chlebem.
Nezapomeňte posypat nasekanou cibulí, to je jako třešnička na dortu :-) 




 Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: