16. 3. 2015

Loupaná plec na cibuli

Hovězí loupaná plec, cibule, vývar, sůl, pepř

Maso omyjeme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran. Maso vyjmeme a do výpeku mrskneme nasekanou cibuli. Když je cibule velmi tmavá přihodíme k ní zpět maso a podlijeme vývarem (já měl v mrazáku zeleninový). Dusíme do měkka. V průběhu vaření ochutnáváme a dochucujeme. Hotové maso vyjmeme a omáčku zahustíme (tmavá jíška nebo hladká mouka s vodou). Pokud chceme mít omáčku jemnou propasírujeme přes sítko. Vrátíme maso, prohřejeme, stáhneme z ohně a přidáme trošku másla. Vařečkou důkladně protočíme a naběračkou pošleme na talíř kde už může netrpělivě čekat bramborová kaše. 

 Takže dobrou chuť

1 komentář:

mirda řekl(a)...

Dobrý nápad k obědu ,jednoduchý a rychlý díky.