16. 2. 2015

Flank steak s batátovým pyré

Hovězí pupek (Flank steak), batáty, parmazán, hrubozrnná sůl, čerstvý barevný pepř, máslo, koření

Hovězí hodíme na gril na sucho. Maso otočíme až se samo oddělí od grilu. Z každé strany to je cca. 3 minuty. Pak dopečeme ve vyhřáté troubě asi 8 min. Záleží jak je steak vysokej. Necháme odležet a před krájením ochutíme hrubozrnnou solí a pomačkaným pepřem. 
Pyré: uvaříme oloupané a na kostky nakrájené batáty. Vodu slijeme a rozšťoucháme s trochou másla a strouhaným parmazánem. Dochutíme solí, pepřem muškátovým oříškem popř. mletým kmínem. 
Servírujeme s oblíbenou omáčkou. Mě posloužila hořčičná s trochou kopru. 

 Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: