12. 2. 2015

Domácí placka 

Hladká mouka, droždí, sůl, olivový olej, bílý jogurt (Hollandia), rajský protlak - kečup a pak už jen ty věcičky co najdem v lednici

Asi půlku droždí rozdrobíme do misky, posypeme troškou mouky a zalijeme vlažnou vodou. Dáme k topení a počkáme asi 10 min. než nám trošku nakvasí. Do větší mísy dáme hladkou mouku osolíme a dobře promícháme. Přidáme kvásek, olivový olej tam cmrndneme a vyklopíme tam půlku Hollandie, přidáme trošku teplé vody. Pak začneme vařečkou pracovat na těstu, když už má slibný tvar tak přijdou na řadu obě ruce. Dáme mu pořádnou masáž, můžeme přidáváme mouky dle potřeby a třeba i oliváč. Vypracujeme krásné těsto, zabalíme do potravinové fólie a dáme tak na 30 min. do lednice. Já ho tam zapomněl asi přes hodinu a pak se divil co to je za kopačák, ještě nakyne. Dáme předehřát troubu, těsto rozdělíme na požadované kusy a do formy ho můžeme tzv. namačkat. Takový to házení a točení mi moc nejde a znovu už malovat teda nebudu. No až je vpasovaný do tý požadovaný formy tak ho potřeme protlakem (ochutíme si ho solí, pepřem, bazalkou atd.), když ho zapomenete koupit jako já, tak postačí kečup. Asi se zase najde nějakej rejpal a řekne, že kečup není kečup a že tam nejsou rajčata, ale co kdo to mohl tušit. Kdyby to nebylo v tv tak to taky nevíte. Doufám jen, že Parmazán kterej kupuju nejsou třeba strouhaný paty z nebožtíka. Občas mi to tak připadá. To už by mě, ale fakt nasralo !!!!! :-)
Pokračujeme posázením nějakého toho salámu, mozzarelky, nivy (trochu toho česka na tu placku :-) , česnek, cibule, rajčat a třeba i to koření.
Placka je vyšší, není to ta 3 milimetrová co koupíte v Pizza okýnku. 
Peču na 225°C asi 15 minut
 Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: