1. 1. 2015

Tvarohové překlopy s broskví
Měkký tvaroh v alobalu, hladká mouka, máslo, sůl, cukr moučka na posyp, broskve v nálevu

Tvaroh, celé máslo a asi hrnek a půl hladké mouky (poměr váhy 1+1+1) smícháme, osolíme a vypracujeme krásné hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a dáme prospat do lednice. Pokud máme málo času pošleme ho na 5 minut do mrazáku. Se studeným těstem se krásně pracuje. Vyválíme plát asi 2 mm poklademe kousky broskví a ozdobným kolečkem na cukroví objedeme každou broskev s dostatkem místa. Těsto přes broskev překlopíme, prsty zmáčkneme všechny konce a znovu přebytečné těsto objedem okrajovačem. Těsto nemusí být ani moc zmáčklé. Trošku se při pečení otevře a na talíři aspoň svou vizáží napoví co skrývá. Peču v troubě na 170°C na papíru asi 16 minut. Vyskládám na talíř, jemně popráším moučkovým cukrem a „voala”
Velikost je dobrý zvolit tak akorát do huby. Nikde se pak nenadrobí :-)
Broskve nechte okapat a pak nakrájejte na požadovaný rozměr.  

    
 Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: