18. 12. 2014

Tvarohový štrůdl
Měkký tvaroh v alobalu, vejce, polohrubá mouka, prásek do pečiva, cukr krupice, jablka, citrón, rozinky, máslo

Vejce s trochou cukru vyšlehám do pěny. Přidám změklé máslo, tvaroh, mouku s trochou prášku do pečiva a udělám těsto, které půjde snadno vyválet. Vyválím placku. Já jí většinou jen tak na vále roztahám rukama na placku. Naložím na ní oloupaná a na jemno nastrouhaná jablka zakáplá trochou citrónové štávy. Mrsknu tam i pár rozinek nebo ořechy když jsou po ruce. Zamotám, potřu vejcem a nohavici štrůdlu pošlu do vyhřáté trouby. Peču do zlatova. Krájím,zdobím, žeru ....


    
 Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: