16. 12. 2014

Kuřecí čína
Kuřecí prsa, paprika, cibule, jarní cibulka, solamyl, sojová omáčka, olej, sůl, pepř

Kuřecí prso nakrájím na menší kousky. Mírně osolím, opepřím a posypu solamylem (udělá lepivou krustu a podrží šťávu v mase). Na pánvi zpěním na jemno nakrájenou cibuli, přidám maso a osmahnu. Pak ho zastříknu sojovou omáčkou. Dodá asijskou chuť a barvu. Před koncem tam dám papriku, kterou mám ogrilovanou naloženou v olivovém oleji a česneku (pořád v lednici připravena k rychlému použití - vydrží v lednici hodně dlouho). Nakonec už jen přidám posekanou jarní cibulku.
Jako přílohu dávám rýži. Mírně lepivou.
Propláchnutá rýže se vaří v osolené nebo podravkové vodě s lžící másla. 
V poměru 1 hrnek rýže - 2 hrnky vody.
Pokud chcete lepivou rýži tak jí neproplachujete po uvaření, když máte rádi sypkou tak na konci propláchnete studenou vodou.
Todle jídlo je super rychlovka. Trvá to tak dlouho než se uvaří rýže jelikož všechno závisí jen na ní. Maso je hned a příprava je rychlejc než se začne vařit voda.  


     Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: