16. 11. 2014

Krkovice na mrkvi 

Mrkev
Brambory B,C
Hladkolistá petržel
Hladká mouka
Hrubá mouka
Vejce - Česnek - Cibule - Citrón
Koření - Cukr krupice



Krkovici nakrájíme na krátké proužky osolíme, opepříme a s jemně nakrájenou cibulí orestujeme na oleji v pekáčku. Když se maso získává zlatavou barvu hodím tam kolečka mrkve. Chvilku zarestuji, podleji a pošlu to do předehřáté trouby 180°C. Když je maso už měkké přidám česnek na jemno nasekaný. Pekáč přendám na plotnu, maso vyrestuji na tuk a zapráším hl.moukou. Poté zaliji vodou. Dochutím solí, pepřem, mletým kmínem, vymačkaným citrónem a troškou cukru. Chvilku povařím promíchám s nasekanou petrželkou a podávám  s knedlíčky.
        Knedlíčky udělám z vařených brambor ve slupce. Oloupu a nastrouhám na jemno. Přidám sůl, vejce a hrubou mouku. Udělám těsto. Vyválím dlouhé provazy, asi 2 cm v průměru. Nakrájím na malé dílky, z těch vyválím kuličky. Vařím v osolené vodě. Až vyplavou tak minutku a jsou hotové. 


2 porce

Krkovice plátky dva silné cca. 50.-
Mrkev stojí 1kg 14.-
Brambory 1 kg 10.-


Takže dobrou chuť

Žádné komentáře: